Food

Etiquette voor dummies

Print

Etiquette voor dummies

Etiquette is weer helemaal hip. Het juiste bestek, de juiste aankleding van een feestje, de juiste wijnglazen, maar ook je persoonlijke etiquette wordt weer belangrijk. Wij zetten enkele tips op een rijtje om je elementaire beleefdheidskennis wat bij te schaven.

De moeder van je nieuwe vriend spreek je pas met haar voornaam aan, van zodra ze zichzelf zo heeft voorgesteld. Zolang blijft het: mevrouw. Hetzelfde geldt voor de vader.

Beginnen eten vooraleer iedereen zijn eten heeft aan tafel is onbeleefd, iets niet opeten omdat je het echt niet lust mag, maar je proeft toch best even.

Op een feestje kom je meestal niet te vroeg aan, en gekregen cadeautjes geef je best niet terug. Vragen voor het omruilticketje omdat je het geschenk niet zo leuk vindt, is ook not done.

Moet je voor je schoonfamilie een kerstcadeau kopen? Best wel, al ga je hier niet te ver in. Een klein, oprecht cadeautje is beter dan een peperduur geschenk. Geef het aan hen om 'hen te bedanken voor de fijne momenten samen al' in plaats van 'dit is voor Kerstmis'. Zo geef je hen een minder slecht gevoel moesten zij niets voor jou voorzien hebben.

Photo News

NIET TE MISSEN