Pendelbus moet langs smal jaagpad

Pendelbus moet langs smal jaagpad

Pendelbus moet langs smal jaagpad

Print
Mechelen - Vanaf volgende week woensdag rijden in Mechelen dagelijks 200 pendelbussen van De Lijn het jaagpad tussen het Lakenmakersplein en De Nekker op en af om de nieuwe randparking te bedienen. Bewoners van de wijk Nekkerspoel vrezen voor de veiligheid.
In een eerste fase zijn op de gratis randparking aan Utopolis maar 90 parkeerplaatsen beschikbaar. Op termijn moet dit een van de grote Mechelse randparkings met 500 plaatsen worden. Dat is wel de helft minder dan het stadsbestuur aanvankelijk had aangekondigd. Schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a): "Om de tien minuten kunnen de parkeerders de bus nemen naar de binnenstad. De bus rijdt via het Lakenmakersplein het jaagpad langs de Binnendijle op en maakt een lus achter Utopolis om langs daar weer het jaagpad op te rijden. Ze rijdt tussen 6u en 22.45u, zodat je met de bus nog naar de film kan."

De wijk Nekkerspoel maakt zich zorgen. "De ingebruikname wordt met veel brio aangekondigd, maar het gevaar mag je niet onderschatten", zegt Emiel Neuckens. "De zeer hoge frequentie van bussen zal voor levensgevaarlijke toestanden zorgen. Het jaagpad wordt namelijk al jaren intensief gebruikt door wandelaars, kinderen, recreanten en joggers. Op een jaagpad dat vier meter breed is, rijden straks bussen van De Lijn, die met de spiegels inbegrepen drie meter nodig hebben."

Karel Geys geeft toe dat het geen risicoloze onderneming is. "Wij hebben dat ook gecommuniceerd aan vervoersmaatschappij De Lijn en nv Waterwegen en Zeekanaal. Wij steunen de bewoners daarin. We gaan de zaak uiteraard van nabij opvolgen. Daarom hebben we bekomen dat het jaagpad binnen zes tot zeven maanden verbreed zal worden tot zes meter. Fietsers en voetgangers krijgen een aparte strook", weet Geys.

LDN, SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio