Open Vld wordt Positief Puurs

Print
Puurs - Open Vld komt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op onder de naam 'Positief Puurs'. Ook mensen van buiten de partij mogen op de lijst staan.
Oppositiepartij Open Vld heeft vandaag vier zetels in de gemeenteraad. De voorzitter van Open Vld Puurs is Rudi Cleymans, die eigenlijk al verhuisd is naar Bornem. "Maar ik stel wel de lijst van Puurs mee samen. We komen op onder de naam 'Positief Puurs'. Het staat nog niet vast wie onze lijsttrekker wordt. We zoeken nog extra mensen van buiten de partij, die zich willen engageren om Puurs beter te maken. Onze partij is niet tegen het huidige bestuur. We willen vooral positief meedenken over de toekomst.
Ik hoop dat het nieuwe Dorpshart succesvol is. Dat initiatief was goed, want de handelskern van Puurs was dood gebloed", zegt Rudy Cleymans.

Eén gemeente

De programmapunten worden later bekend gemaakt, maar er moet alleszins meer samenwerking komen tussen Puurs, Bornem en Sint-Amands. "Positief Puurs wil de samenwerkingen tussen die gemeenten de komende jaren verdiepen. Op langere termijn moeten ze fuseren tot één gemeente. Het is bijvoorbeeld niet efficiënt dat Puurs net een nieuwe brandweerkazerne heeft gebouwd en dat Bornem de zijne gaat uitbreiden. Dat is een verspilling van middelen", zegt Rudi Cleymans.

CWil
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio