Horeca en verenigingen krijgen uitnodiging voor (h)eerlijke bioproefmiddag

Print
Essen -De gemeenten van Fair Trade Noord dragen sinds enkele jaren trots de titel van FairTradeGemeente. Met de degustatiemiddag op 11 september 2012 willen Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel de lokale horeca en verenigingen kennis laten maken met enkele eerlijke en biologische producten om zo het consumeren ervan te stimuleren.De (h)eerlijke bioproefmiddag wordt begeleid door gerenommeerde kenners die eerlijke en biologische wijnen, koffie en bieren laten degusteren. Sommelier Vincent De Coninck, barista Jeanne Gennar en zytholoog Geroen Vansteenbrugge laten de lokale horeca en verenigingen kennis maken met een pure smaak en sterke aroma’s. Zij behoren tot de Vlaamse top in hun vakgebied. De horeca en verenigingen uit de vier gemeenten kunnen zich inschrijven.

EcowijzerIn 2010 brachten de vier gemeenten de Ecowijzer uit, de gids voor duurzaam en (h)eerlijk consumeren. De Ecowijzer bundelt de verkooppunten in de vier gemeenten van lokale, biologische, eerlijke en duurzame producten. Met de (h)eerlijke bioproefmiddag hopen zij ditmaal niet de consument, maar de handelaars te motiveren om duurzame producten aan te bieden.

FairTradeGemeenteFairTradeGemeenten gaan verder dan louter eerlijke handel. Zij willen op een concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de duurzame producent in het Noorden en de kleine boer in het Zuiden. De organisatie en lidgemeenten zijn zich ervan bewust dat je op fairtradeproducten alleen niet kan overleven. Waar vind je tomaten? En melk? Al die producten vind je hier bij ons. Wanneer ze op een duurzame manier geproduceerd en geconsumeerd worden, vormen ze samen met de beschikbare fairtradeproducten de basis voor een duurzame levensstijl.

Meer info?Deelname is gratis.
Inschrijven is verplicht via vrijetijd@essen.be of 03.670.01.56

MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio