Belgische aflossingsploeg 4x400m donderdag in zware reeks

Belgische aflossingsploeg 4x400m donderdag in zware reeks

Belgische aflossingsploeg 4x400m donderdag in zware reeks

Print
De Belgische aflossingsploeg in de 4x400 meter bij de mannen start donderdag om 12u35 in baan 4 van de eerste reeks op de Olympische Spelen in Londen. Kevin Borlée, Antoine Gillet, Nils Duerinck en Jonathan Borlée krijgen Groot-Brittannië en Zuid-Afrika naast zich. De volgorde van de lopers moet nog bepaald worden.

Cuba (baan 6), die dit seizoen de op een na snelste tijd lieten noteren, en Trinidad en Tobago (baan 2), goed voor de derde tijd van het seizoen, starten ook in de reeks van de Belgen. Ook Kenia (baan 7), Duitsland (baan 8) en Polen (baan 9) verschijnen donderdag aan de start.

De geblesseerde Jente Bouckaert moest zijn plaats afstaan aan Nils Duerinck, Michael Bultheel werd opgetrommeld als reserve.

In de tweede reeks wordt het uitkijken naar de Verenigde Staten, weliswaar zonder LaShawn Merritt, maar goed voor de beste wereldjaarprestatie tot nu toe. Zij nemen het op tegen Australië, Venezuela, Japan, Rusland, de Bahama's en Jamaica.

De eerste drie van elke reeks en de twee verliezende tijden plaatsen zich voor de finale, die vrijdagavond (22u20) op het programma staat.

Foto Belga: de broertjes Borlée

Meer sportnieuws