Smeekbede Marchals haalt niets uit

Smeekbede Marchals haalt niets uit

Smeekbede Marchals haalt niets uit

Print
De zusters van het Clarissenklooster in Malonne blijven bereid Michelle Martin op te vangen. Dat zei Tommy Scholtes, de woordvoerder van de bisschoppenconferentie, vanavond.

Eerder vandaag zei Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, dat de zusters hun beslissing zouden herbekijken en opnieuw zouden stemmen over de opvang voor Martin.

Naar aanleiding van die berichten "heb ik hen gevraagd wat er van aan is", aldus Scholtes. "Ze hebben me geantwoord dat ze zich houden aan het persbericht van 31 juli." In dat persbericht legt de abdis van het klooster uit waarom ze bereid zijn Michelle Martin op te vangen.

Paul Marchal

Paul Marchal blijft erbij dat de zuster-overste van het klooster in Malonne verklaard heeft dat de zusters de beslissing om Michelle Martin op te vangen opnieuw zouden bekijken. Dat heeft hij woensdagavond gezegd.

"Zuster-overste heeft wel degelijk gezegd dat ze de kwestie opnieuw gaan bespreken en zullen stemmen over de eventuele komst van Michelle Martin", aldus Marchal. "Ik heb haar gevraagd of ik dat zo buiten het klooster mocht door vertellen en zij liet weten dat ik het zo mocht zeggen, maar dat de beslissing uiteraard niet meteen voor morgen zal zijn."

De woordvoerder van de bisschoppenconferentie liet woensdagavond weten dat de kloosterzusters bereid blijven om Martin op te vangen in het kader van haar voorwaardelijke vrijlating, ook na het gesprek met Paul en Betty Marchal.

Lees ook: Paul Marchal: "Zusters stemmen opnieuw over komst Martin"

Foto Belga

Nu in het nieuws