Anderlecht nooit in de problemen tegen Ekranas

Anderlecht nooit in de problemen tegen Ekranas

Anderlecht nooit in de problemen tegen Ekranas

Print
Anderlecht heeft met een veredelde B-ploeg de Litouwse voetbaldwerg Ekranas voor de tweede week op rij vernederd. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en de Brusselaars konden dankzij een overtuigende 0-6 zege vertrouwen tanken voor de volgende ronde. Zorgwekkend was wel dat Gillet alweer een penalty miste. Van de drie strafschoppen die Anderlecht dit seizoen al kreeg, werd er nog geen enkele omgezet.

Anderlecht domineerde van bij het begin tegen een enthousiast maar onmondig Ekranas. Al na tien minuten kon Kljestan makkelijk scoren toen doelman Zubas een voorzet van Gillet liet glippen, 0-1. Ekranas knokte zich bijna naar 1-1, maar Vertelis schoot van dichtbij naast. Kort nadien was het over en uit voor de thuisploeg, toen doelman Zubas een penaltyfout beging en rood pakte. Gillet miste evenwel de derde Brusselse strafschop van het seizoen en de Litouwers konden de schijn nog even hoog houden. Enkele minuten later besliste Dennis Praet dan toch de wedstrijd met zijn eerste Europese goal. Vlak voor de rust maakte een gretige Jakovenko er zelfs al 0-3 van, over en uit voor een aangeslagen thuisploeg.

Aan de rust kon Anderlecht-coach Van den Brom wat experimenteren, Marecek en Molins kwamen Biglia en Gillet vervangen. Het doelpuntenfeest ging ondertussen onverminderd voort, al na twee minuten zorgde Tom De Sutter voor de 0-4. Op het uur zorgde de ingevallen Molins van dichtbij voor de 0-5 en nadien Canesin zelfs voor 0-6. Anderlecht moest niet meer aandringen, terwijl Ekranas niet sterk genoeg was voor een (verdiende) eerredder.

Anderlecht wint over twee matchen met 11-0 en kan zich opmaken voor de laatste voorronde van de Champions League, en een moeilijkere tegenstander. De loting voor de volgende ronde vindt vrijdag plaats.

WIMI
Meer voetbalnieuws