Drie doden bij aanval op luchthaven van Lubumbashi in Katanga (Congo)

Drie doden bij aanval op luchthaven van Lubumbashi in Katanga (Congo)

Drie doden bij aanval op luchthaven van Lubumbashi in Katanga (Congo)

Print
Bij een aanval op de luchthaven van Lubumbashi, de hoofdstad van de Congolese provincie Katanga, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie doden gevallen. Het zou gaan om drie soldaten, zeggen verantwoordelijken. De luchthaven is de zetel van Korongo Airlines, een filiaal van Brussels Airlines en de Groupe George Forrest International (GFI). Het personeel ter plaatse van de maatschappij is ongedeerd.

"Niet geïdentificeerde mannen vielen de luchthaven van Luano in Lubumbashi aan. De balans: een soldaat raakte verbrand en overleed. Twee anderen kwamen om door kogels", legt de woordvoerder van de militaire VN-missie in Congo, majoor Ibrahim Diene, uit. De aanvallers konden ontsnappen in het bos. Er is een onderzoek gestart.

De luchthaven van Lubumbashi ligt een tiental kilometer van het centrum van de stad. Ze herbergt momenteel de zetel van de nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij Korongo Airlines, een filiaal van Brussels Airlines en de Groupe George Forrest International (GFI) - eigendom van de Belgische zakenman George Forrest, die actief is in verschillende sectoren in Congo.

Brussels Airlines liet maandag weten dat al het personeel van de maatschappij ter plaatse ongedeerd is.

Belga

Foto: AFP, Goma

Nu in het nieuws