Bosbranden blijven Zuid-Europa teisteren

Bosbranden blijven Zuid-Europa teisteren

Bosbranden blijven Zuid-Europa teisteren

Print
Een hittegolf blijft in Zuid-Europa voor bosbranden zorgen. In Griekenland en Bulgarije strijden honderden brandweerlieden wanhopig tegen de vlammen. Ook andere vakantielanden in het zuiden van Europa lijden onder de hitte.

Middenin de vakantietijd wordt Zuid-Europa door een hittegolf met temperaturen van rond de 40 graden en bosbranden geplaagd. Door zware branden op het Griekse schiereiland Peloponnesos werden zes mensen verwond. Ook in het zuidwesten van Bulgarije strijden meer dan 400 brandweerlieden, boswachters en vrijwilligers tegen een vlammenzee. Op de Balkan dreigt een tekort aan drinkwater.

Hittewaarschuwing

In Spanje vaardigde de weerdienst eveneens een hittewaarschuwing uit. Een hittefront uit Afrika zal de hoogste temperaturen in grote delen van Spanje donderdag boven de 40 graden stuwen. Vrijdag zal de hittegolf haar hoogtepunt bereiken en in het weekeinde weer afzwakken. De temperatuurstijging begon woensdag al, maar de hitte hield zich nog binnen de perken. In Madrid werd een topwaarde van 36 graden verwacht, in Sevilla 38 en in Palma de Mallorca 31 graden.

Foto AFP

Nu in het nieuws