Eneco Tour: Theo Bos wint derde etappe tussen Riemst en Genk

Eneco Tour: Theo Bos wint derde etappe tussen Riemst en Genk

Eneco Tour: Theo Bos wint derde etappe tussen Riemst en Genk

Print
Theo Bos (Rabobank) heeft woensdag de derde etappe in de achtste editie van de Eneco Tour (WorldTour) gewonnen. Na 188 kilometer van Riemst naar Genk was de 28-jarige Nederlander in een massasprint sneller dan de Duitser John Degenkolb en de Australiër Heinrich Haussler. Jens Keukeleire (Orica-GreenEdge) blijft leider.

De Duitser Marcel Kittel, maandag winnaar van de openingsrit, kon na een lekke band niet meesprinten voor de zege.

De etappe werd gekleurd door een ontsnapping van Laurens De Vreese en James Vanlandschoot in het gezelschap van de Brit Alex Dowsett en de Italiaan Matteo Bono, de winnaar van vorig jaar in Genk. Ze kwamen aan een maximumvoorsprong van 5:30, maar dat volstond niet voor de winst. Op tien kilometer van de finish smolt alles samen. De Vreese hield er wel de leiderstrui in het klassement voor de strijdlust aan over.

In de spurt offerden ze bij Rabobank de kansen van Mark Renshaw op en trokken ze vol de kaart Theo Bos. Die sprintte naar zijn vierde zege van het seizoen. Eerder won hij Dwars door Drenthe (1.1) en twee etappes in de Ronde van Turkije (2.BC). Het is de eerste zege in de WorldTour voor de voormalige baanwielrenner.

Foto Photo News

MEER SPORTNIEUWS