Bende opgerold die aan 37 inbraken gelinkt wordt

Print

Bende opgerold die aan 37 inbraken gelinkt wordt

Mechelen - In een onderzoek naar een reeks woninginbraken heeft de politie dinsdagochtend acht verdachten opgepakt bij vier huiszoekingen in Heist-op-den-Berg en Mechelen. Ze kunnen momenteel al aan 37 feiten gelinkt worden. De verdachten, mannen en vrouwen tussen 18 en 49 jaar, werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Een aantal onder hen waren al voor andere feiten gekend. Dat meldt het parket van Mechelen woensdag.

Het onderzoek was in het voorjaar gestart nadat het aantal woninginbraken in het arrondissement Mechelen opmerkelijk gestegen was. Ook rusthuizen werden geviseerd. De politie kreeg een rondtrekkende zigeunerbende in het vizier die opereerde in wisselende samenstelling, gebruikmaakte van vijf verschillende talen en verdachte en liquide middelen uitwisselde met andere leden van dezelfde clan in Duitsland, Zwitserland, Bulgarije en Servië.

De verdachten hadden het vooral gemunt op cash geld en juwelen. De buit werd telkens de dag nadien verzilverd bij een Antwerpse heler. De opbrengst werd verdeeld of overgemaakt naar het buitenland waar ze gebruikt werden voor het opfrissen van het ouderlijke huis in Servië of voor het betalen van een borgsom voor een aangehouden familielid. Er werden tijdens het onderzoek verdachte geldtransacties aangetroffen voor ruim 50.000 euro.

Het merendeel van de feiten vond plaats in Heist-op-den-Berg en Putte, maar de verdachten zouden ook toegeslagen hebben in het buitenland, aan de kust, in het arrondissement Turnhout en in het Antwerpse.

Bij de huiszoekingen werden juwelen, laptops, tv-toestellen, digitale fototoestellen en een aanzienlijke som cash geld aangetroffen. Ook een BMW 520, die gebruikt werd voor de feiten, werd in beslag genomen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio