Turnhout kermis opent nu vrijdag

Print

Turnhout kermis opent nu vrijdag

Turnhout - Suikerspinnen, smoutebollen, paardenmolens en druiven op een stokje … vanaf vrijdag 10 augustus tot en met 23 augustus is het weer zover en baadt Turnhout in een extra feestelijke kermissfeer.
Het grotendeel van de kermis staat op de nieuwe Grote Markt opgesteld, daarnaast staan ook een aantal attracties op de terreinen van Turnova. De opbouw is volop aan de gang. De familiedagen, dagen met prijsreducties, vinden dit jaar plaats op 14 en 21 augustus.

Nu vrijdag, 10 augustus, wordt samen met de kermis, ook de unieke fototentoonstelling ‘Voltooid Verleden Turnhout’ voor pers en genodigden geopend in het Stadhuis. De facebookpagina ‘Turnhout van Toen’, een initiatief van An Leysen, deed een tijd geleden een oproep aan Turnhoutenaren om oude kermisfoto’s in te sturen, waarmee een tentoonstelling werd opgebouwd. De hiaten in de tentoonstelling werden aangevuld met foto’s uit het Stadsarchief. De tentoonstelling is vanaf 11 augustus voor iedereen open, dagelijks van 14 tot 18 uur.

Turnhout Kermis 2012 betekent afscheid voor foorkramers Johan en Rita Peinen. Na een carrière van 44 jaar met de kindermolen gaan ze met pensioen. Het stadsbestuur wil het kermiskoppel in de bloemetjes zetten tijdens de feestelijke receptie naar aanleiding van de kermis.

Bekijk de attractielijst hier.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio