Vloerpuzzels voor kinderen opnieuw toegelaten

Vloerpuzzels voor kinderen opnieuw toegelaten

Vloerpuzzels voor kinderen opnieuw toegelaten

Print
Vloerpuzzels voor kinderen zijn opnieuw toegestaan in ons land, zo schrijft l'Avenir. De bewuste speelmat werd in 2010 uit de handel genomen omdat er een te hoog gehalte van de stof foramide in aangetroffen werd. Die stof maakt de vloerpuzzels soepel.

De beslissing van eind 2010 werd na een jaar toepassing niet hernieuwd. Na een periode zonder nieuwe richtlijn werd een nieuwe norm opgelegd die een toegestane maximumwaarde boven het eerdere verbod bepaalt. De nieuwe maximumnorm is gebaseerd op een Europese richtlijn die in 2013 van kracht gaat en ligt 25 keer hoger dan de oude norm van 2010.

Volgens verantwoordelijken van de FOD Economie hebben er nieuwe tests plaatsgevonden voor Europa. De beslissing van 2010 om de vloerpuzzels uit de handel te halen, bleek veel te strikt.

In Frankrijk verlengde de overheid wel het verbod.

Test-Aankoop

Bij Test-Aankoop is men teleurgesteld over de beslissing. "We gaan minister Vande Lanotte ondervragen over de beslissing om de verkoop van vloerpuzzels opnieuw toe te laten", zegt Nico De Bie, woordvoerder van de consumentenorganisatie.

Archiefbeeld

Nu in het nieuws