BOIC stuurt zatte Van Hoecke naar huis (fotoalbum)

BOIC stuurt zatte Van Hoecke naar huis (fotoalbum)

BOIC stuurt zatte Van Hoecke naar huis (fotoalbum)

Print
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft baanwielrenner Gijs Van Hoecke woensdag naar huis gestuurd. De 20-jarige Oost-Vlaming, die op de Olympische Spelen in Londen teleurstellend vijftiende was geworden in het omnium, had het einde van zijn Spelen iets te uitbundig gevierd. Een dronken Van Hoecke was woensdag nog te zien op foto's op websites van enkele Britse tabloids.

Na zijn nachtje uit in de Londense nachtclub 'Mahiki' moest Van Hoecke naar buiten worden gedragen. Foto's daarvan staan op de website van de Engelse krant "The Mirror". De dorpsgenoot van bronzenmedaillewinnares Evi Van Acker eindigde zondag als vijftiende op achttien deelnemers in de omnium. Met het achtervolgingsploeg werd hij meteen uitgeschakeld.

BOIC

Het BOIC reageert in een communiqué op de uitspattingen van Van Hoecke. "De Britse pers schoot deze nacht beelden van een Belgisch wielrenner in erge staat van dronkenschap, na een avondje uit in het gezelschap van drie teamgenoten, dit alles na hun competitie. Deze beelden werden door sommige websites overgenomen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond betreuren dit voorval, dat - gelukkig - geen enkele negatieve invloed had op het leven in het olympisch dorp en op de rust van de atleten in competitie. Niettemin werd na ruggenspraak met de Team Leader van de Belgische wielrennersploeg beslist de betrokken atleet stante pede naar huis te sturen."

Van Hoecke reageerde overigens zelf ook al op het incident. Op de website van de RTBF zegt hij de foto's te betreuren maar vraagt hij ook om begrip. "Na twee jaar hard werken mag iedereen de teugels eens vieren. Ik geef wel toe dat het moment, hier in Londen, slecht is gekozen. Maar het gebeurde buiten het olympisch dorp. Ik heb de andere atleten niet gestoord. De teamverantwoordelijken waren natuurlijk niet blij toen ze de foto's zagen. Ik heb het baanwielrennen geen dienst bewezen, noch op de baan noch ernaast. Als ik een straf krijg, zal ik die aanvaarden."

Foto Isopix

Meer sportnieuws