Stalkende leraar vrij onder voorwaarden

Stalkende leraar vrij onder voorwaarden

Stalkende leraar vrij onder voorwaarden

Print
Arendonk - De raadkamer in Turnhout heeft de stalkende leerkracht van het Sint-Claracollege onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Dirk D.S. uit Geel werd begin mei opgepakt. De man zou van november 2011 tot vlak voor zijn arrestatie een vrouwelijke collega van het Sint-Claracollege herhaaldelijk belaagd hebben. Maar D.S. ging veel verder dan dat. In februari drong hij het appartement binnen van zijn collega, met wie hij naar eigen zeggen echt wel een relatie had, en strooide paarse bolletjes gif op koekjes en in een colafles. Het bleek om rattengif te gaan.

Daarnaast deed hij ook nog white spirit in een bus shampoo. Hij misbruikte ook het profiel van de vrouw op Facebook en stuurde anonieme sms-berichten. Hij verklaarde later dat hij de feiten pleegde om haar ‘nog nauwer’ aan zich te kunnen binden.

Vorige maand wilde de raadkamer het dossier bijna afsluiten, maar toen bleek er een tweede klacht te zijn. In afwachting van het proces is de man nu wel vrijgelaten. “Hij krijgt een strikt contactverbod opgelegd met het slachtoffer”, aldus een woordvoerder van het parket. “Daarnaast moet hij zich ook nog intensief laten behandelen.”

Dirk D.S. kreeg ook nog het verbod om zich op het grondgebied van Arendonk te begeven.

Toon Verheijen
Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio