Lennert Vissers presenteert nieuw streekbier

Print
Laakdal -

Lennert Vissers uit de Laakdalse deelgemeente Veerle is pas afgestudeerd als bio-ingenieur en hij creeërde zijn eigen bierrecept, Ribaldus dubbel.

Ribaldus is de Latijnse vertaling van vagebond of zwerver. Nochtans vindt hij ook “leegloper” gepast.
Ribaldus dubbel werd gebrouwen door ’t Hofbrouwerijke en wordt verdeeld door Ribaldus, De Hoge Hegge 12, Laakdal.

Vooraleer dit bier te brouwen werden er meerdere recepturen en brouwschema’s uitgeprobeerd en bijgeschaafd. De theoretische kennis die hij opdeed tijdens de opleiding bio-ingenieur met als specialisatie brouwerij en mouterij en tijdens zijn thesisjaar aan het Centre for Malt and Beer Sciences aan de KUL werden in de praktijk gebracht en verschillende bierconnaisseurs gaven hun mening om tot het gewenste resultaat te komen.

Een speciale hoptechniek voor een frisse bittertoets , een mengsel van 4 mouten en het gebruik van champagnegist voor de hergisting op fles, stonden toe om een donker bier te maken dat gemakkelijk doordrinkt.

Ribaldus dubbel zal gelanceerd worden op 10, 11 en 12 augustus tijdens de jaarlijkse bierfeesten in Veerle, georganiseerd door de Laakdalse basketbalclub. Daarna volgen nog de bierfeesten in Vorst.

Op de vraag of dit éénmalig is of voor herhaling vatbaar antwoordt Alex Vissers: “Ribaldus dubbel is een modern bier, waarvan we hopen dat de smaak zal aanslaan bij de mensen. In dat geval zal een volgend brouwsel niet lang op zich laten wachten.”

Stefan Helse
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio