Cauwenbergh en Pannecoucke eindigen op 10e plaats

Cauwenbergh en Pannecoucke eindigen op 10e plaats

Cauwenbergh en Pannecoucke eindigen op 10e plaats

Print
Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke zijn woensdag op de Olympische Spelen tweede geworden in de B-finale van de K2 1.000 meter. Daarmee eindigen ze in de eindstand op de tiende plaats. De A-finale en dus de gouden medaille werd gewonnen door de Hongaren Rudolf Dombi en Roland Kokeny.

Cauwenbergh, 25 jaar, en de 1 jaar jongere Pannecoucke waren maandag uitgeschakeld in de halve finales. In hun reeks werden ze vijfde en laatste, waardoor ze werden verwezen naar de B-finale voor de plaatsen 9 tot 12.

In die B-finale gingen de Belgen opnieuw snel van start. Halfweg kwamen de Denen Kim Wraae en Emil Staer echter op gelijke hoogte en even later namen de Scandinaven de koppositie over. De Denen wonnen ook in 3:12.820, maar Cauwenbergh/Pannecoucke konden hun tweede plaats makkelijk vasthouden. Ze finishten in 3:13.298 op een kleine halve seconde van de Denen, in een duidelijk betere tijd dan in de halve finales.

De olympische titel was voor de Hongaren Dombi en Kokeny. Zij haalden het met een minieme voorsprong op de Portugezen Fernando Pimenta/Emanuel Silva. Het brons was voor de Duitsers Martin Hollstein/Andreas Ihle.

Cauwenbergh en Pannecoucke starten vrijdag in de reeksen van de K2 200 meter.

Belga
Archieffoto

Meer sportnieuws