Ook Roger Van Aperen naar N-VA

Print
Na Karel Aerts trekt nu ook een andere ex-KVB'er naar N-VA. Roger Van Aperen, neef van burgemeester Arnold Van Aperen, volgt immers het voorbeeld van zijn collega.
De N-VA wist enkele weken geleden al Karel Aerts (ex-KVB of Hoogstraten Leeft, zoals de partij nu heet) te strikken. Hij zal op 14 oktober de lijst duwen. Wat er al langer zat aan te komen, maar nog niemand wilde bevestigen, is nu wel gebeurd. Ook Roger Van Aperen trekt immers naar N-VA. Roger Van Aperen speelde samen met Karel Aerts en Leen Vermeersch, die enkele jaren geleden al uit de gemeenteraad stapte, een belangrijke rol in de turbulente coalitiebesprekingen na de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

Ze waren het niet eens met het feit dat de partij van burgemeester Arnold Van Aperen eerst een coalitie sloot met Groen en HOOP! om daarna toch met CD&V in zee te gaan. De drie bleven nog wel lid van de partij, maar lieten meermaals van zich horen. Sinds juni zetelden Karel Aerts en Roger Van Aperen ook als onafhankelijken nadat ze ontslag hadden genomen uit hun partij.

Toon Verheijen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio