Stadsregio Turnhout sluit 250ste ecolening af

Print
Turnhout - Ruim een jaar geleden is de stadsregio Turnhout begonnen met het verstrekken van goedkope ecoleningen voor energie besparende maatregelen. Intussen is de 250ste lening afgesloten. In totaal is er voor 1,6 miljoen euro ontleend.
De werken die met deze leningen zijn gefinancierd, besparen op jaarbasis bijna 3000 MWh energie, dat is bijna evenveel als een grote windmolen op jaarbasis produceert. De Ecolening helpt je om energiebesparende maatregelen in je woning uit te voeren en zo je energiefactuur te verlagen. De lening wordt het meest aangevraagd voor dakisolatie (65), het vervangen van ramen door hoogrendementsglas (95) en voor de plaatsing van nieuwe condensatieketels(117).

Dankzij de samenwerking van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar bestaat er in de stadsregio een goed functionerend informatiepunt rond de thema's wonen en energie: het Wooninfopunt/dienst huisvesting. Hierdoor hebben velen de weg gevonden naar de Ecolening.

De stadsregio had zich vooraf als doel gesteld om in het eerste jaar 200 leningen af te sluiten waarvan minimaal 9% voor financieel zwakkeren. Inmiddels is deze doelstelling ruim bereikt en is zelfs bijna 15% van de leningen naar de sociale doelgroep gegaan.

Ook de komende jaren zal de ecolening nog aangevraagd kunnen worden en zal de stadsregio Turnhout het energiezuiniger maken van de woning blijven stimuleren. Zo zal er komende winter een samenaankoop van condensatieketels georganiseerd worden. Ook in de daaropvolgende jaren zullen erop andere thema's samenaankopen georganiseerd worden.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio