Trappistinnen vernieuwen dak van abdijkerk

Het is druk bij de trappistinnen in Brecht. Arbeiders zijn bezig met het vernieuwen van het dak van de abdijkerk, waarbij de zusters zelf een flink handje toesteken.

Momenteel verblijven er in het klooster 29 zusters. Eén van hen is zuster Gabriëlla. Zij woont, werkt en bidt al dertig jaar in Brecht. Sinds anderhalf jaar is zij bibliothecaris. "Ik ben nu volop bezig met het verzamelen van tweedehandsboeken voor de Zomerwinkel van 10, 11 en 12 augustus", legt zij uit.

Die Zomerwinkel begint meer en meer een begrip te worden in de regio Brecht. De zusters verkopen dan in de crypte van de kerk allerlei zeep- en geschenkartikelen, kaarsen, wenskaarten en tweedehandsboeken.

De opbrengst van de Zomerwinkel gaat naar de renovatie van het dak van de abdijkerk. "Er is dan telkens ook de gelegenheid om iets niet alcoholisch te drinken, zowel in de crypte zelf als in een tent die we buiten opstellen", besluit zuster Gabriëlla.

De Zomerwinkel is vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus van 13.30 tot 17u open in de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, Abdijlaan 9, 2960 Brecht.

Info: 03.313.92.50 of www.abdijnazareth.be

JAN VORSSELMANS

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio