Gewapende man opgepakt tijdens Batman-vertoning in Ohio

Gewapende man opgepakt tijdens Batman-vertoning in Ohio

Gewapende man opgepakt tijdens Batman-vertoning in Ohio

Print
Tijdens een vertoning van de nieuwste Batman-film 'The Dark Knight Rises' heeft de politie van Westlake, in de Amerikaanse staat Ohio, afgelopen weekend een man opgepakt die een zak gevuld met wapens bij zich had. Het voorval doet denken aan het drama van 20 juli. Een man schoot toen in Aurora (Colorado) twaalf mensen dood tijdens de première van de prent.

De 37-jarige Scott Smith werd zaterdagavond tegengehouden door een agent die geen dienst had, zo meldt de politie dinsdag. Smith had een zak bij zich gevuld met een Glock-pistool, twee laders en drie messen. Hij was alleen in de cinema op het ogenblik van de arrestatie. De man had ook nog een ander mes bij zich. Bij de huiszoeking in zijn woonst, in een naburig stadje, werden opnieuw wapens en munitie aangetroffen. De aanklacht tegen de man is nog niet gekend.

Overigens opent de politie in New York een onderzoek naar Twitter-boodschappen waarin een "bloedbad zoals in Aurora" aangekondigd wordt in het Longacre Theatre. In die zaal in Manhattan voert ex-bokser Mike Tyson momenteel een eenmansshow op. De speurders zijn naar het gerecht getrokken om de identiteit van de auteur van het bericht te achterhalen. Twitter weigert de speurders vooralsnog toegang tot de bewuste account.

Een week na het bloedbad in Aurora werd reeds een man die zichzelf met Batmans tegenstander "The Joker" vergeleek opgepakt in Maryland. Hij had zijn baas bedreigd. Thuis werd een arsenaal wapens ontdekt.

Foto Photo News

Nu in het nieuws