Schapendrijfster zoekt verloren gelopen hond

Schapendrijfster zoekt verloren gelopen hond

Schapendrijfster zoekt verloren gelopen hond

Print
Bordercollie Tom, de herdershond van vzw Kemp, is sinds het weekend vermist. Baasje Fie Van den Eynde hoopt dat hij snel gevonden wordt.

Drie maanden geleden kocht vzw Kemp, een vereniging voor duurzaam natuurbeheer, een herdershond aan. De vzw hoedt zo'n vierhonderd schapen op verschillende plaatsen in de Kempen om het heide landschap in ere te herstellen.

Reu Tom stak met plezier een pootje toe onder leiding van verzorger Fie Van den Eynde. Afgelopen weekend koos hij echter het hazenpad. "Ik was er even tussenuit, Tom was op logement in Mol-Achterbos", vertelt Fie Van den Eynde. "Zaterdagavond heeft hij kans gezien om te ontsnappen. Hij werd nog gespot in Dessel, maar daarna ontbreekt elk spoor. Tom is een aanhankelijke hond, maar is ook wat mensenschuw en hij heeft verlatingsangst. Misschien ging hij op zoek naar zijn vermiste baasje? Het kan ook zijn dat er teefjes in de buurt waren, het is en blijft een reu."

Vzw Kemp verwittigde de politie, maar tot nog toe leverde dat niets op. "Hij is gechipt, dus als hij bij een dierenarts terecht komt, weten ze ons te vinden", weet Fie Van den Eynde. "Tom kent zijn naam. Mensen moeten vooral rustig blijven en zeker niet luid roepen. Dan loopt hij weg. De hond heeft ruwe, lange haren, in de tinten wit, grijs en bruin. Hij draagt een bruine leren halsband en een geel vlooienbandje. Ik hoop dat we hem snel vinden!"

0470-35.29.41

NECA

Foto GVA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio