Bompa helpt kleinzoon mee op de wereld

Print

Bompa helpt kleinzoon mee op de wereld

Essen - Yves De Bodt (35) en Petra Van Loon (32) zullen de geboorte van hun tweede kindje niet gauw vergeten. Ruim een week te vroeg kwam de kleine Andreas ter wereld. Tijd om naar het ziekenhuis te rijden was er niet meer en dus werd Andreas in de badkamer geboren.

“Toen de weeën heviger kwamen opzetten wilden we naar het ziekenhuis vertrekken. Maar plots voelde ik de drang om te persen. Mijn man Yves heeft toen snel mijn vader gebeld, die is namelijk huisarts, met de vraag of hij zo snel mogelijk wilde komen. De ambulance was snel ter plaatse en even later arriveerde ook de mug. Maar Andreas was al gezond en wel ter wereld gekomen”, vertelt mama Petra Van Loon.

“Het was helemaal niet gepland om thuis te bevallen, maar de natuur dacht daar anders over”, vertelt papa Yves De Bodt. “Er was geen tijd meer om helemaal naar het ziekenhuis te rijden. Gelukkig kon mijn schoonvader snel ter plaatse zijn om de nodige hulp en assistentie te bieden. Om 13u30, na twee persweeën werd ons zoontje geboren. Bompa heeft zijn kleinzoon dus mee op de wereld geholpen.”

“Het is pas de derde keer in mijn loopbaan dat ik bij een bevalling werd geroepen die sneller loopt dan gepland”, vertelt de trotse bompa. “Deze keer was het dan nog voor mijn eigen dochter. Ik miste toch wel het comfort en de zekerheden van een ziekenhuis, maar de tussenkomst van de ambulanciers van Essen en de Mug waren bijzonder goed.”

Moeder en zoon werden verder verzorgd in AZ Klina in Brasschaat waar na onderzoek bleek dat ze het prima stelden. Andreas woog 3,370 kilogram en was 52 centimeter groot bij de geboorte.

"Het was ongelooflijk", zegt bomma Ludy. “Vandaag ben ik toch wat onverwacht bomma geworden van een echte Essenaar. Toen ik bij mijn dochter toekwam, zat mijn echtgenoot met zijn kleinzoon in de armen, terwijl de andere bompa Andreas’ zusje eten aan het geven was. Gelukkig had ik mijn fototoestelletje nog in mijn handtas zitten en heb ik een kwartiertje na de bevalling een eerste foto kunnen maken.”

MaTi

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio