Velvet  Lounge wordt Umami

Velvet Lounge wordt Umami

Velvet Lounge wordt Umami

Print
Antwerpen - De Velvet Lounge in de Luikstraat krijgt een compleet nieuwe invulling. De buurt kan op twee oren slapen: het is niet langer een dancing. De zaak zal meer dan ooit gericht zijn op eten.

"De zaak zal Umami heten", vertelt zaakvoerder Eddy Roothaert. "Dat is de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter." Umami staat voor hartig en ook wel het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen en in sojasaus. In de Italiaanse keuken vind je umami in de smaak van tomaten, Parmezaanse kaas en eekhoorntjesbrood.

Compleet gestript

De nieuwe Aziaat beperkt zich niet tot de wok of de sushi, maar wil het hele pallet aanbieden, gecombineerd met een gezellige inrichting. "Het geheel moet het midden houden tussen een Aziatische en meer moderne stijl", zegt communicatieadviseur Debby Wilmsen. "Omdat de muren compleet gestript werden, zijn de originele muren, plafonds en de houten structuur van het negentiende eeuwse pakhuis weer zichtbaar. Dat geheel zorgt eerder voor een eclectische stijl, waarin Aziatische toetsen worden meegegeven aan het koele pre-industriële."

De brug tussen deze mengeling van stijlen zal in het nieuwe restaurant onder meer van de verlichting moeten komen. Roothaert koos voor lampen met kappen uit gerecycleerd karton. Ook voor de rest van het interieur voeren natuurlijke elementen de boventoon. De verbouwing gebeurt trouwens grondiger dan je op het eerste gezicht zou denken. De bar Stereo Sushi maakt in de kelder plaats voor de keuken, de nutsvoorzieningen en de kantoren. Er komt ook een ongezien grote ruimte vrij op het gelijkvloers.

Wat de pot in Umami schaft, volgt als vanzelf uit wat vooraf ging. "We gaan voor goede en kwaliteitsvolle producten. Nightlife moet plaats ruimen voor gastronomie, zoveel is duidelijk", besluit Roothaert. Dat wil zeggen dat je in Umami sushi zult vinden, sashimi, tempura, wok en gerechten van de Japanse houtskoolgrill (robata). De vermoedelijke openingsdatum is begin oktober.

Johan Van Baelen

Foto GVA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio