Blessures teisteren 4x400m-ploeg

Blessures teisteren 4x400m-ploeg

Blessures teisteren 4x400m-ploeg

Print
Slecht nieuws omtrent de 4x400m-ploeg die donderdag de piste op moet. Blessures teisteren het team. Revelatie Jente Bouckaert is uitgeschakeld met een spierscheur.

Coach Jacques Borlée: “Jente Bouckaert is out met een spierscheur onder de voet, Arnaud Ghislain en Arnaud Destatte zijn allebei ook licht geblesseerd. Daarom hebben we Michael Bultheel als vijfde man aan het team toegevoegd. Ik heb mijn ploeg voor de reeksen al bepaald: Nils Duerinck, Jonathan, Antoine Gillet en Kevin. Ik weet nog niet wie van mijn zonen ik tweede of vierde laat lopen. Ons doel is de finale. En als we die halen, dan steken we daarin de boel in de fik. We hebben een titel van Europees kampioen te verdedigen.”

Met een gipsverband rond zijn rechtervoet kwam Bouckaert gisteren door het olympisch dorp gepikkeld. De 22-jarige Edegemnaar, de absolute revelatie van dit seizoen, heeft een spierscheur opgelopen. “Mijn voet moest voor twee weken in het gips, daarna volgt twee weken loopgips en dan mag ik stilaan herbeginnen. Maar het seizoen zit er dus op, he.”

Toch blijft Bouckaert positief. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Maar ik ben blij dat ik hier ben. Nu heb ik van de Spelen geproefd, ik hoop er over vier jaar wel bij te zijn op de piste. Ik wil ook positief blijven voor de ploeg. Ik ben bij alle teammomenten betrokken en dan steun ik de andere jongens zoveel mogelijk.Zo waren Jonathan en Kevin ontgoocheld na hun finale, maar ze mogen niet vergeten dat ze nummer vijf en zes van de wereld zijn. Dat is niet niks.”

De plaats van Bouckaert wordt opgevuld door Nils Duerinck.

Foto Belga

MEER SPORTNIEUWS