Knokpartij asielcentra door eerwraak

Print

Knokpartij asielcentra door eerwraak

Arendonk - Eerwraak is wellicht de oorzaak van de massale vechtpartij die zondagavond laat ontstond in het noodopvangcentrum in Helchteren. In mei gebeurde in het asielcentrum van Ardendonk hetzelfde, ook wegens een vrouw. De gemeente Houthalen-Helchteren is intussen boos om de toenemende politie-inzet in het centrum.

Aan de hand van de getuigenissen kon de politie na de knokpartij verschillende wagens doorzoeken. Maar veel van de verdachten hadden op dat moment hun baseballknuppels of stokken al weggegooid. Volgens de politie was een twintigtal mannen bij de inval in het noodopvangcentrum in Helchteren betrokken.


Uit de karige verklaringen van enkele getuigen lijkt het erop dat enkele Afghaanse mannen verliefd waren geworden op een Tsjetsjeens meisje binnen het noodopvangcentrum van Helchteren. De kwestie bleek erg gevoelig te liggen.

De Tsjetsjeense mannen die het noodopvangcentrum zondagavond laat waren binnengevallen, waren vooral afkomstig uit de regio Brussel en Luik. Eerwraak zou hun motief geweest zijn. Vermoedelijk waren ze opgetrommeld door de Tsjetsjenen binnen het noodopvangcentrum.


Overplaatsing

Op 14 mei zorgden verliefde blikken tussen een Afghaanse man en een Tsjetsjeense vrouw ook al eens voor rellen in het noodopvangcentrum van Arendonk (foto boven). Ook daar trommelde de jaloerse Tsjetsjeense echtgenoot enkele vechtlustige landgenoten op. Het resultaat was een knokpartij met vele tientallen deelnemers.

Wie in Limburg de knokploeg optrommelde is nog onduidelijk. In Arendonk was dat ene Saïd Sultanovitch K.. De asielzoeker werd op 2 juli teruggestuurd naar Tsjetsjenië. Na de vechtpartij werden vanuit Arendonk 27 asielzoekers verplaatst naar andere centra.

Lees vandaag meer in Gaet van Antwerpen.

ToRo/DH
Foto's DD/MU

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio