Verkeer raakt amper weg van Lammerdries

Nieuwe maatregelen moeten ervoor zorgen dat het verkeer veel vlotter de bedrijvenzone Lammerdries in Geel en Olen kan verlaten.

ikerremans

Met de gestarte heraanleg van het kruispunt Herentalseweg-Twee Molenstraat-Velveken in Geel, houdt de bedrijvenzone Lammerdries sinds vorige week nog maar één uitrit over. Naast tientallen ondernemingen telt deze zone in Geel en Olen onder meer ook het autokeurings- en rijexamencentrum en het Shopping Park Olen. Het gevolg is dat die werknemers en bezoekers op spitsmomenten lang moeten aanschuiven om via de flessenhals van het kruispunt Geelseweg-Lammerdries in Olen weg te geraken.

Die situatie wekt bij heel wat personeelsleden en directies wrevel los, met verschillende klachten bij politie en overheden tot gevolg. Die staken maandag de koppen bij elkaar. “Er komt een hele reeks nieuwe maatregelen. De belangrijkste is dat er tijdelijke verkeerslichten komen op het kruispunt van de Geelseweg met Lammerdries in Olen. Daar stokt het verkeer nu altijd”, zegt commissaris Dirk Van Peer van politie Neteland.

“Die lichten komen er zo snel mogelijk. Tot dan regelen de politiediensten er het verkeer.” Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) moeten die lichten vandaag, dinsdag, al geplaatst worden.

Aan de regeling dat het verkeer tijdens de duur van de werkzaamheden niet over de N13 van Herentals of Olen naar Geel kan rijden, wijzigt er niets. Er blijft eenrichtingsverkeer van Geel naar Herentals gelden. Ook de Veldstraat in Olen blijft afgesloten voor het verkeer. Met de werkzaamheden op het kruispunt van Herentalseweg-Twee Molenstraat-Velveken in Geel wil het AWV dit knooppunt veiliger maken.

Voor het verkeer richting Geel komt er een bypass naar Lammerdries. Het verkeer richting Herentals krijgt er een aparte uitvoegstrook naar deze bedrijvenzone. Het kruispunt wordt verder uitgerust met verkeerslichten.

Hans Otten Foto Joren De Weerdt

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL