Zwembadboot meert aan in Antwerpen

Na een korte tussenstop in Schoten, meerde de Badboot maandagavond aan aan de Oostkaai van het Kattendijkdok in Antwerpen. Het project is een primeur voor België. Vanaf 15 augustus zijn de zwemmers welkom.

jatimmermans

Lichtjes zenuwachtig kijkt Kris Rademakers van Van Pelt Bouwmaterialen over het Albertkanaal in Schoten. De 120 meter lange zwembadboot zal er tijdelijk aanmeren.

De boot is gemaakt in Maasbracht, Nederlands Zuid-Limburg. Via het Albertkanaal begon de Badboot zijn tocht naar Antwerpen.

Antwerpen zal de eerste Vlaamse stad zijn met een zwembadboot. De zwemmers moeten nog wel even geduld hebben tot 15 augustus. De volgende dagen moet er nog veel gebeuren, zoals het plaatsen van de pompen.

Toegangsprijs

Hoeveel deze constructie heeft gekost, wil de bootbouwer niet kwijt. De stad Antwerpen zal de volgende 10 jaar wel 150.000 euro aan subsidies geven. Zo is het mogelijk om de toegangsprijs op 4 euro te houden.

Het zwembadwater is 29 graden en daardoor is het mogelijk om in de Badboot te zwemmen van 15 mei tot 15 september. En van 15 november tot 15 maart doet de boot dienst als schaatspiste.

Naast het verwarmde zwembad zijn er twee evenementenzaken, een restaurant en een lounge. Elk jaar zal de Badboot naar een andere locatie op het Eilandje worden versleept.

SACHA VAN WIELE

Foto Wim Hendrix

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER badboot