Kindje (8) kritiek na ongeval bij motorcross in Borgloon

Zondagochtend rond 9.30 uur is op het crossparcours van de Kalenberg in Gotem (Borgloon) de 8-jarige Joan J. uit het Waalse Tamines levensgevaarlijk gewond geraakt. De jongen werd tijdens een oefenrit aangereden door motorcrosser Loïc R. (22) uit Oupeye, die de controle over zijn tweewieler had verloren.

tmas

“Uit het onderzoek blijkt dat er problemen waren met de gashendel die niet meer reageerde op het commando van de piloot”, zegt organisator Didier Widar. Op een heuvel van het parcours verloor de 22-jarige motard vervolgens de controle over zijn tweewieler, waarna het voertuig onder hem uit schoot en zonder piloot door de omheining reed. De motor knalde recht op een groepje toeschouwers, waaronder de 8-jarige Joan.

Het kind werd vol geraakt en met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis van Sint-Truiden overgebracht. Ook een ander 5-jarig jongetje raakte lichtgewond. De organisatie, de Vrije Belgische Motorcrossfederatie (VBM), legde de wedstrijd stil in afwachting van de komst van de lokale politie. Het Tongerse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, die het volledige parcours controleerde. “Daaruit is gebleken dat het crossterrein volledig in orde was”, klinkt het bij het parket. “Alle veiligheidsmaatregelen waren genomen.

JCr/RuSt Foto JCr: op deze plaats gebeurde het ongeval.

MEER OVER Borgloon