1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Clarissen uit Malonne sturen brief naar vader Eefje

Jean Lambrecks, de vader van Eefje, en zijn partner Els Geurts hebben een brief gekregen van de Clarissen van Malonne. Ze hadden de zusters opgeroepen om terug te komen op hun beslissing. "Maar ze gaan niet in op onze vraag", aldus Geurts. Gisteren werd in Malonne alweer betoogd tegen de vrijlating van Michelle Martin. Ook de ouders van Shana Appeltans en Annick Van Uytsel liepen mee in de mars.

tmas

Jean en Els, die al verwacht hadden dat ze niet met de zusters zouden kunnen praten, hadden een brief geschreven. “We hebben de zusters opgeroepen om terug te komen op hun beslissing om Martin op te vangen. Ze worden immers voorgelogen. Michelle Martin heeft ons nooit laten weten dat ze spijt heeft van wat er is gebeurd. Ook van een schadevergoeding, of zelfs maar een aanzet daartoe, hebben wij nooit wat gemerkt.”

Het moet zijn dat Els Schreurs en Jean Lambrecks de juiste snaar hebben geraakt. De zusters stuurden immers per kerende hun antwoord terug. “De daden van Martin zijn verwerpelijk”, schrijven ze. “Maar toch zouden wij aan onze missie voorbijgaan, als we haar geen opvang zouden geven. Dat is onze rol. Wat zou de wereld zijn als niemand die ooit een misstap had begaan, nog een toekomst is gegund?”

“Ze gaan dus niet in op onze vraag. Nochtans heeft Martin al kansen genoeg gehad. Ze heeft ze nooit benut”, zegt Els. “Soit, ik hoop dat de zusters beseffen dat dit geen gewone boetelinge is. Ik vind het tof dat zoveel mensen naar hier zijn gekomen, om hen te laten weten dat er echt wel wat schort aan de beslissing om haar vrij te laten, en haar hier op te vangen. Of het ook echt iets afdoet, is een andere zaak.”

Lees ook: Alweer 250 demonstranten tegen vrijlating Martin

GW Foto's SvDi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER