Agenten op pad met cameraatjes

Na camerabewaking in het stadscentrum en toestellen met nummerplaatherkenning op de invalswegen zijn alle politieagenten in Mechelen nu ook uitgerust met een mobiel cameraatje. Het Mechelse korps is het eerste in ons land dat de minicamera's op grote schaal invoert.

Sven Van Haezendonck

De lokale politie heeft zo'n 5000 euro geïnvesteerd in de aankoop van tachtig toestellen. "Ze zijn maar zo groot als een USB-stick, maar de beeldkwaliteit is goed", zegt hoofdcommissaris Yves Bogaerts. De aanschaf van de mobiele cameraatjes is een gevolg van de toenemende agressie tegen inspecteurs, en van klachten over hun optreden.

Bogaerts: "De camera's geven ons de mogelijkheid om strafbare feiten op beeld vast te leggen, en tegelijk heeft de opname bewijskracht, niet alleen bij criminele feiten, maar ook bij incidenten." Over het gebruik van de mini-camera's zijn duidelijke afspraken gemaakt met het Mechelse parket, er werd ook rekening gehouden met het advies van de Privacycommissie. Tegelijk heeft het korps ook geïnvesteerd in een twintigtal mobiele camera's die in de interventievoertuigen werden geplaatst.

“Onze mensen kunnen ze aanzetten als dat nodig is. Ze filmen dus niet constant”, stelt de zonechef.

SVH

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio