Chirojongens vinden bazooka in bos in Opglabbeek

Chirojongens vinden bazooka in bos in Opglabbeek

Chirojongens vinden bazooka in bos in Opglabbeek

Print
Enkele jongeren van de Chiro van Sint-Stevens-Woluwe die tijdens hun kamp in Maaseik hout zochten, stuitten tijdens hun zoektocht op twee bazooka's. De politie kwam ter plaatse en Defensie startte prompt een onderzoek naar de wapens. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De wapens bleken afkomstig van het leger. Mogelijk gaat het om nalatigheid. De Chiroleden deden hun ontdekking in de bossen langs de Weg naar Opoeteren in Opglabbeek.

"Ik zag aan het serienummer dat het geen speelgoed was", zegt Dieter Fonteyn, een van de kookouders die bij de marine werkt. "Ik heb meteen naar een kameraad gebeld en het serienummer doorgegeven. Die bevestigde dat het om een gebruikt antitankwapen LAW ging. Daarna hebben we meteen de politie ingelicht." Een leidster had voordien ook al een gelijkaardig wapen aangetroffen in de bossen. Het gevonden wapen was al afgevuurd en er werd geen munitie gevonden.

Bij de politie Maasland werd een mortiergranaat gemeld, even verderop op Haagdoorn in Dilsen-Stokkem. De ontmijningsdienst Dovo werd op de hoogte gebracht en die liet de munitie dinsdagnamiddag ontploffen op de terreinen van Bichterweerd.

Foto Photo News

Nu in het nieuws