Casa Blanca lokt massa volk op eerste dag

Casa Blanca is vertrokken voor vier dagen feest. Waar woensdag voorgaande jaren doorgaans de rustigste dag was, was het deze editie al meteen 'volle bak'.

jatimmermans

Woensdag mogen de stand-up comedians doorgaans het festival op gang trappen. Deze editie werd daar met onder meer Triggerfinger ook een behoorlijke brok livemuziek aan toegevoegd. Dat miste zijn effect niet. De weide stroomde al opvallend snel goed vol, met naar schatting 20.000 bezoekers.

Met deze flitsende start ogen de volgende drie dagen voor het gratis festival veelbelovend. Elke dag staan wel een of meerdere grote namen geprogrammeerd om de weide aan de Sint-Bernardusabdij te laten volstromen. Ook de camping nam al een blitzstart. Vorig jaar klokten de online-inschrijvingen af op ruim 400, woensdag bedroeg dat aantal al het dubbele.

Donderdag krijgt het festival ook een internationaal tintje met de Noord-Ierse groep Therapy? en onze noorderbuur Gers Pardoel. Op de affiche staan onder meer ook The Scabs, Soulsister, Vive La Fête en het hiphop-project Spit it Out op de GvA-weide.

BART ROGGEMAN

Foto Thomas Geuens