Vijf redenen om naar Casa Blanca te gaan

Aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem schiet vanavond de negende editie van het Casa Blanca-festival uit de startblokken. Het festival is nog altijd gratis, maar niettemin dik de moeite waard. Wij sommen vijf redenen op om te gaan.

jrosquin
  1. "Qua optredens hebben we dit jaar élke dag een topper", zegt organisator Maarten Mennes. Zo sluit vandaag Triggerfinger het hoofdpodium af. Daan (vrijdag), Ozark Henry en Heather Nova (zaterdag) zijn andere headliners.
  2. De affiche draagt meer dan anders een internationaal tintje. Voor festivaldag twee is de Noord-Ierse rockformatie Therapy? de afsluiter. De Française Anna Bogen brengt zaterdag een sensuele burlesque-act en ook Gers Pardoel van onze noorderburen is van de partij.
  3. De historische Sint-Bernardusabdij op de achtergrond met het park errond zorgt voor een uniek en gezellig decor. Als de spots aanfloepen en de abdij in een kleurrijke lichtzee baadt, hangt er over het terrein een heel eigen sfeer die voor een aparte beleving zorgt.
  4. Op de GvA-weide vooraan het festivalterrein vinden de bezoekers een rustpunt met onder meer een groot terras, speciale bieren en een marktje.
  5. Naast comedy, optredens en partymuziek, is er zaterdag ook een dag voor het hele gezin met kinderanimatie en optredens van onder meer kapitein Winokio.

BAR

Foto: Wim Hendrix