Warmte op expo speelt chocolatier Dom parten

Print
Zandhoven - Mies Vermuyten, de vrouw van chocolatier Roel Dom, houdt voor ons een webdagboek bij van de belevenissen van de chocolatier in het Belgisch paviljoen op de wereldexpo in Yeosu (Zuid-Korea).
De warmte speelt hem blijkbaar parten:

Dag 3: eerste chocoladedag?

Vandaag zou Roel werken in de voormiddag. We zitten in volle spanning: is de airco gerepareerd?

We voelen onmiddellijk bij het betreden van het paviljoen dat er weinig veranderd is.

Roel schiet toch uit de startblokken en probeert er het beste van te maken: chocolade tableren en uitgieten op de marmeren werktafel lokt al heel wat ooh’s en aah’s uit bij de Koreanen. Enkele decoraties maken voor de desserts in het restaurant en het paviljoen van Monaco.

Daarna start hij met een kunstwerkje in chocolade, het werk waarvoor hij eigenlijk hierheen kwam. Wanneer het door de warmte stilaan in een chocoladeplasje verandert, meldt de verantwoordelijke ons dat we beter stoppen. Verschillende hostessen werden al ziek van de warmte in het paviljoen en dat willen ze verder voorkomen.

Maar we krijgen een leuk voorstel als alternatief: net buiten Yeosu staat een circus waar we heen mogen. De taxi wil er amper heen rijden maar na veel aandringen zet hij ons af in ‘the middle of nowhere’. We worden verwelkomd in een gekoelde container waar de artiesten een slaapje doen op hun koffers en drinken een traditioneel kopje thee. Even later worden we naar de tent gebracht waar het dankzij gigantische airco’s slechts 31° blijkt te zijn. Ons geduld wordt beloond: de Koreanen en Chinezen zijn meesters in accrobatie! Als clowns huren ze Fransen uit die we de dag tevoren bezig zagen op de expo.

Na de voorstelling reppen we ons naar de expo-site. We wonen in de expohall een concert bij van het Italiaanse jazz-trio Daneli Rea. Het was prachtig om te zien en horen hoe dit trio op elkaar ingespeeld is en door de muziekstukken heen improviseert.

’s Avonds bezoeken we nog enkele paviljoenen. In het paviljoen van Kazachstan word je ondergedompeld in de goudgele kleur van de amber die je daar overal zomaar kan vinden op de stranden. In heel wat van die stenen vind je fossielen terug. Vervolgens bezoeken we Cambodja ,waar je je in een tempel waant, en in het Indonesisch paviljoen kuier je door de bamboe.

Onze maag doet ons op zoek gaan naar een paviljoen met eten. Spanje lijkt ons een prima idee. We genieten van de tapas, de paella en een lekker glas wijn ( dat vind je hier zelden).

De warmte en de jetlag speelt ons parten en we besluiten een keer vroeg te gaan slapen want morgen trekken we op uitstap.

Mies en Roel Dom

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio