Woensdag eerste Tettenkotconcert van deze zomer

Woensdag eerste Tettenkotconcert van deze zomer

Woensdag eerste Tettenkotconcert van deze zomer

Print
Zandhoven -

Elke woensdagavond in augustus organiseert de gemeente Zandhoven opnieuw een Tettenkotconcert op het kerkplein in Massenhoven. Deze concerten ontlenen hun naam aan een wilde kastanjeboom die vroeger – omwille van zijn bijzondere rondingen – bij de plaatselijke jeugd bekend stond onder de naam tettenboom.
Vandaag staat er rond de boom een prieeltje en de naam Tettenkot was dan ook snel geboren.

In augustus wordt het pleintje elke woensdagavond omgetoverd tot een echte concertweide. Je kan er tussen 20.00 en 22.00u. genieten van livemuziek, gebracht door diverse bands in uiteenlopende genres. De toog gaat open om 19.30u. en sluit om 23.00u. Op woensdag 15 augustus staat er ter gelegenheid van Moederdag een bijzondere editie gepland met liefst twee optredens. Die dag beginnen we om 15.00u. en wordt de laatste noot gespeeld om 20.00u.
De bedoeling van deze concerten is om de mensen dichter bij elkaar te brengen op een vrolijke manier. Samen een pintje drinken onder de beukenbomen, gezellig kletsen terwijl de muziek het geheel omkranst, de thuisblijvers toch een paar heerlijke uren bezorgen, … Met andere woorden: de inwoners tonen dat er meer is dan gewoon thuis zitten en dat je de gezelligheid niet altijd ver moet zoeken!

Elk jaar wordt de belangstelling voor de Tettenkotconcerten groter, dus daarom wordt dit jaar een nieuw professioneel podium voorzien en een grote partytent voor het geval er enkele druppels zouden vallen. Voor de rest blijft het succesconcept behouden: gratis inkom, drank aan democratische prijzen voorzien door de chiro van Massenhoven en steengoede bands. Dansen is toegestaan, maar je mag ook zelf een stoeltje meebrengen om rustig van de muziek te genieten.
Het geheel kadert in gemeentelijke initiatieven om kort bij huis gemoedelijkheid te brengen onder de mensen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio