Michel Daerden mogelijk nog enkele dagen in coma

Michel Daerden mogelijk nog enkele dagen in coma

Michel Daerden mogelijk nog enkele dagen in coma

Print
De artsen van het ziekenhuis in Fréjus ondernemen momenteel geen nieuwe poging om Michel Daerden uit de kunstmatige coma te halen waarin hij zich bevindt sinds 25 juli na twee hartinfarcten. De federale ex-minister van Pensioenen heeft sinds twee dagen koorts. De artsen verkiezen hem te laten rusten. Dat heeft zijn zoon Frédéric Daerden dinsdag aan Belga gemeld.

Sinds vrijdag hebben de artsen in Zuid-Frankrijk meerdere pogingen ondernomen om de patiënt uit zijn coma te laten ontwaken, maar telkens reageerde hij onrustig, waarop de dokters de verdoving terug instelden.

Sinds twee dagen heeft Michel Daerden koorts. Maandag werd nieuwe antibiotica toegediend maar de koorts daalde dinsdag niet. Het progressief ontwaken uit de kunstmatige coma zal pas aangevat worden wanneer de gezondheidstoestand van de patiënt goed is. "Dat dreigt nog enkele dagen te duren", aldus Frédéric, die sinds vrijdag aan het ziekbed van zijn vader waakt.

Michel Daerden (62) ligt sinds zes nachten op de intensieve zorgen van het ziekenhuis in Fréjus. Op vakantie in Agay (Saint-Raphaël) werd hij getroffen door een hartfalen.

Foto Photo News

Nu in het nieuws