Paul Marchal: "Schandalig dat dit kan"

Paul Marchal: Schandalig dat dit kan

Paul Marchal: "Schandalig dat dit kan"

Print
Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, reageerde dinsdag verbolgen en vol ongeloof op het nieuws over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin, de ex van seriemoordenaar- en verkrachter Marc Dutroux. "Het is schandalig dat dit in ons land kan. Iemand, die dergelijke gruwelijke feiten gepleegd heeft, kan al na de helft van zijn straf vervroegd vrijkomen. Dit is meer dan een brug te ver", aldus Marchal.

"Wij als slachtoffers worden wel gehoord, maar ik vraag me af of ze wel naar ons luisteren. Misschien is het tijd dat de stem van de slachtoffers meer kracht krijgt om mee beslissingsrecht te hebben", voegt hij eraan toe.

"De rechters die deze beslissing nemen en de advocaten die handig gebruikmaken van de wet zoals die bestaat, hebben geen voeling met de gruwelijke feiten die Martin gepleegd heeft. De rechters hechten er geen emotionele waarde aan. Ze zouden eens van dichtbij geconfronteerd moeten worden met dergelijke daden."

Religie

Marchal stelt zich ook vragen over de religie "die dergelijke mensen opvang biedt", hoewel hij religieus opgevoed is. "Michelle Martin heeft al zoveel kansen gekregen. In de jaren 80 is ze al correctioneel veroordeeld wegens betrokkenheid bij ontvoeringen. Juridisch gezien wordt dat niet beschouwd als recidivisme, want ze is nadien door een hof van assisen veroordeeld. Toen haalde ze ook religie aan om aan te tonen dat ze haar leven gebeterd had."

"Ze had destijds de kans vier kinderen te bevrijden, maar ze liet twee van hen verhongeren. Ze doet daarentegen wel inspanningen om vervroegd vrij te kunnen komen. (...) Je ziet dat als de publieke opinie gesust en de storm geluwd is, dat dan weer alles mogelijk is", zegt een erg boze Paul Marchal nog.

Lees ook: Burgerlijke partijen in beroep tegen vrijlating Martin
En: Michelle Martin komt vrij

Foto: Paul Marchal

Foto Photo News

Nu in het nieuws