Dimitri Verhulst populairst bij Vlaamse leerling

Dimitri Verhulst populairst bij Vlaamse leerling

Dimitri Verhulst populairst bij Vlaamse leerling

Print
‘De helaasheid der dingen’, de autobiografische roman van Dimitri Verhulst, is het populairste boek bij Vlaamse scholieren. Dit leidt de huiswerksite scholieren.com af uit het aantal downloads van hun boekverslagen. Elke maand surfen zo’n 300.000 Vlaamse leerlingen van het middelbaar naar de Nederlandse website vol boekbesprekingen en huistaken.

De huiswerksite scholieren.com is 14 jaar geleden opgericht door de Nederlandse tiener Jon Geerars. Die wou zijn studiekennis delen en plaatste zijn eigen boekverslagen en huistaken online. Intussen bezoeken elke maand twee miljoen Nederlandse scholieren de website. Op scholieren.com staan ruim 73.000 werkstukken en besprekingen van meer dan 8.500 verschillende boeken.

De Vlaamse scholieren hebben die bron aan informatie intussen ook ontdekt. 78 procent van hen kent de site. “Bij de leerkrachten zijn de reacties wisselend. Sommigen passen zich aan. Ze vragen de leerlingen bijvoorbeeld om drie boekbesprekingen te lezen op onze site. Wij werken samen met een leraar die zelf ook boekbesprekingen maakt en jongeren zo probeert aan te zetten om het boek te lezen”, zegt hoofdredacteur van scholieren.com Simon Steenhuis.

De helaasheid der dingen

Over de Vlaamse roman ‘De helaasheid der dingen’ schrijft de leraar van scholieren.com: “Zonder grof te worden maar met een heerlijke portie ironie en sarcasme zal menig lezer moeten lachen om de alcoholprestaties van de vader en de ooms van Dimitri Verhulst.”

Het boek staat bovenaan de ranglijst van de Vlaamse bezoekers van scholieren.com. Die geeft de leestrends van de scholieren weer op basis van het aantal keer dat een boekbespreking wordt geraadpleegd op de site, gemeten tussen 1 juli 2011 en 30 juni 2012.

MaW
Archieffoto

Nu in het nieuws