Ronald Gaastra: "Finale kan voor Pieter Timmers"

Ronald Gaastra: Finale kan voor Pieter Timmers

Ronald Gaastra: "Finale kan voor Pieter Timmers"

Print
Ronald Gaastra beleeft als coach van het Belgische olympische zwemteam hoogdagen. Dinsdag zag hij hoe Pieter Timmers (23) stuntte op de 100 vrij en daarna met de aflossingsploeg een nieuwe besttijd op de 4x200 vrij neerzette. Eerder haalde de 4x100 vrij ook al onverhoopt de finale.

"Ik ben uiteraard heel tevreden, zowel over Pieter als het team. Het is knap dat we besttijden zwemmen op momenten dat het moet. Je ziet bij veel landen dat ze daar hier niet in slagen", reageert Ronald Gaastra.

"Wat Pieter heeft gedaan, is heel mooi. Hij had misschien wel een beetje geluk met zijn reeks want er zwom niemand naast hem. Dat is een voordeel want dan kan je je volledig concentreren op je eigen prestatie."

Vanavond zwemt Timmers de halve finales. "Als hij 48.3 zwemt, zit de finale er misschien in. Waarom niet? Het kan genoeg zijn, maar het is koffiedik kijken. In de reeksen is een aantal jongens wel niet voluit gegaan. Eerlijk gezegd vrees ik een beetje dat het net niet zal worden. Maar zijn doel moet sowieso zijn opnieuw sneller te gaan."

Timmers profileert zich steeds meer als het nieuwe uithangbord van het Belgische zwemmen. "Die rol ligt hem", zegt Gaastra. "Het is een jongen met uitstraling en toekomst. Internationaal kennen ze hem nu ook. Hij wordt hier volop in beeld genomen. Pieter houdt daarvan. Hij legt het graag uit. Zo iemand hebben we nodig in België."

Woord gehouden


"Ik had vooraf gezegd dat ik voor 48.5 ging. Ik ben dus een man van mijn woord", lachte Timmers na zijn Belgisch record (48.54) op de 100m vrije slag. "Ik heb een heel goeie race gezwommen. Het ging perfect. Dat ik dan ook nog eens win, is echt kicken."

"Ik ga vanavond proberen hetzelfde te doen, misschien kan ik nog iets rapper. Maar sowieso kan het al niet meer stuk. Ik kan heel relaxed zwemmen."

Timmers nam na zijn stuntzege met het Belgische team ook deel aan de reeksen van de 4x200 vrij. "Vooraf was afgesproken dat als ik de halve finales zou halen, ik niet helemaal voluit zou gaan met het team. Dat heb ik dan ook niet gedaan, al trok ik op het einde toch nog even door om die Canadees naast mij te pakken."

Belga

Meer sportnieuws