Tim Maeyens vlot naar halve finales

Tim Maeyens vlot naar halve finales

Tim Maeyens vlot naar halve finales

Print
Roeier Tim Maeyens heeft zich dinsdag op de Olympische Spelen in Londen vlot geplaatst voor de halve finales van de skiff. De Bruggeling werd in zijn kwartfinale tweede achter de Nieuw-Zeelandse wereldkampioen Mahe Drysdale. De eerste drie van elke reeks roeien woensdag de halve finales.

Maeyens had zaterdag in de reeksen nog voor een uitstekende prestatie gezorgd. Hij won niet alleen zijn reeks, maar zette ook de snelste tijd van alle deelnemers neer en lukte bovendien ook een olympisch record (6:42.52).

Dinsdag deed Maeyens het iets minder snel. Hij deelde zijn reeks slim in en lag na één kwart wedstrijd (500m) op de vijfde en voorlaatste plaats. Halfweg was hij al opgeklommen naar de derde stek, na Drysdale en de Litouwer Mindaugas Griskonis. In de tweede wedstrijdhelft ging Maeyens eenvoudig voorbij de Litouwer. Hij viel de positie van Drysdale nog aan, maar die pareerde vlot.

Uiteindelijk finishte Maeyens in 6:56.65, bijna twee seconden trager dan Drysdale (6:54.86). Griskonis, de zevende van het WK 2011, werd derde in 7:00.80.

Maeyens was uiteindelijk goed voor de achtste chrono van alle halvefinalisten. De twaalf atleten die de halve finales roeien, finishten overigens allen tussen de 6:52 en de 7:02. De Brit Alan Campbell was de snelste in de kwartfinales (6:52.10). Voor Maeyens is het al zijn derde olympische deelname op rij, telkens haalde hij de finale. In Athene werd hij zesde, in Peking vierde.

Perfecte race


"Alweer een stap dichter bij die A-finale. Het was vrijwel een perfecte race", aldus Maeyens. "Ik probeerde even of het mogelijk was om Drysdale te pakken, maar toen ik voelde dat hij kordaat reageerde staakte ik die ultieme aanval. Het zou gek geweest zijn voluit te gaan, geen resultaat te boeken en die inspanningen dan morgen (woensdag) te bekopen in de halve finalerace", stelde de Bruggeling.

"Wat het morgen wordt, kan niemand voorspellen. Tien skiffeurs finishten hier binnen de vijf seconden. Ik hoop vooral dat die halve finales in voor iedereen faire omstandigheden kunnen geroeid worden zodat wel degelijk de zes snelste skiffeurs de olympische A-finale zullen kleuren."

Belga

Meer sportnieuws