Huidig schepen Turneer geen kandidaat bij verkiezingen

Print
Schepen André Turneer staat niet meer op de lijst van zijn partij NCD bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Na 24 jaar, waarvan 22 jaar als schepen, zegt hij de politiek vaarwel.
Bij de lijstvoorstelling van de partij van de burgemeester, NCD, raakte bekend dat André Turneer (59) niet meer opkomt bij de verkiezingen van 14 oktober. "Ik wilde afscheid nemen in schoonheid en op een hoogtepunt.
Het is tijd voor een andere uitdaging", zegt hij. Turneer was 24 jaar lid van de gemeenteraad, waarvan 22 jaar als schepen. Hij maakte de breuk met de CVP mee en de oprichting van de NCD. Tot zijn huidige bevoegdheden behoren Onderwijs, Sport, Kinderopvang, Kerkhoven en Werknemersorganisaties.
"André was een man van het eerste uur", zegt burgemeester Tom Van Herreweghe. "Gelukkig blijft hij nog in het bestuur van de partij zitten en heeft hij beloofd om ook achter de schermen nog wel actief te blijven." De breuk met de CVP indertijd is Turneer bijgebleven, en het moeilijke politieke klimaat dat daarop volgde.
Maar hij is ook fier op een aantal verwezenlijkingen. "Ik ben vooral blij dat ik de naschoolse kinderopvang heb mogen opstarten, samen met het ACW. Dat is een succes gebleken en daar ben ik dan ook zeer tevreden over", besluit hij. SVOV

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio