Koten al bijna allemaal bezet

Koten al bijna allemaal bezet

Koten al bijna allemaal bezet

Print
Studenten die nog niet zeker weten of ze op kot willen of zij die hun gading nog niet gevonden hebben, kunnen maar beter snel beslissen. Nog voor de vakantie halfweg is, zijn alle koten in universiteitssteden Hasselt, Leuven en Antwerpen immers al zo goed als bezet.

Hasselt

Schepen van Studentenzaken Valerie Del Re: "Momenteel zijn nog geen exacte cijfers bekend. Maar ik kan nu al zeggen dat we dicht bij een complete bezetting zitten. Er zijn een 50 à 60-tal vergunde bouwaanvragen ingediend voor koten die nog niet af zijn. Die eigenaars mikken wel op de start van dit schooljaar, dus voor de late beslissers zal er op de valreep zeker nog een kot zijn."

Leuven

Bij de Huisvestingsdienst van de Leuvense universiteit hebben ze geen precies beeld van de bezetting van de studentenkamers. Op basis van een databestand is wel voorspeld dat tussen de 500 en de 600 kamers nog vrij zijn. Voor een kot in de moeder der studentensteden tel je doorgaans een kleine 260 euro per maand neer. De voorbije jaren zijn de prijzen lichtjes de hoogte in gegaan.

Antwerpen

Kotweb, een Antwerpse vereniging die samenwerkt met het stadsbestuur, legde dit jaar een databank aan van de studentenkamers. Het kwam uit op een aantal van 4.000 voor ongeveer 38.000 studenten. Dit is wellicht een onderschatting, aangezien niet alle verhuurders zich registreerden. De gemiddelde huurprijs voor een maand bedraagt 285 euro. Bij Kotweb benadrukken ze dat de kosten sterk afhankelijk zijn van de ligging en de eigenaar. De voorbije jaren werden de Antwerpse koten zo'n 10 procent duurder.

Archieffoto

Nu in het nieuws