Beerschot gaat roteren tussen hoofdsponsors

Op de voetbalshirts van eersteklasser Beerschot AC zal dit seizoen geen vaste hoofdsponsor prijken. De club kiest onder meer omwille van de economische crisis voor een "wereldwijd ongezien project" van roterende sponsors. Dat heeft Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

jrosquin

"De komende jaren zullen andere clubs uit binnen- en buitenland ook overstappen naar ons concept", denkt Vanoppen.

Afhankelijk per tegenstrever

Beerschot zal de sponsorpakketten verkopen per tegenstrever. Bedrijven die op de truitjes willen staan bij de thuis- en uitwedstrijden tegen topclubs als Anderlecht of Club Brugge, zullen daar meer voor moeten betalen dan voor pakweg Zulte Waregem of Charleroi.

De prijs van een basispakket bedraagt tussen de 25.000 en 50.000 euro. Bedrijven kunnen daarbovenop extra opties kopen zoals LED-boarding of zitjes in de loges. Vanoppen maakt zich sterk dat op die manier een pak meer sponsorgeld kan vergaard worden dan met een vaste hoofdsponsor.

Unieke creatieve oplossing

"Dit is een unieke creatieve oplossing die gebeurd is na een grondige marketinganalyse en na gesprekken met verschillende grote én kleine bedrijven", zegt Vanoppen. "Een sponsor zal een tegenstrever kunnen kiezen die voor hem commercieel interessant is. Dat kan een topclub met veel visibiliteit zijn, maar ook een club uit de regio waar het bedrijf gevestigd is of waar net een concurrent ervan erg sterk staat."

Op de eerste speeldag, nu zaterdag tegen Lokeren, bijt de website Voetbalkrant.com alvast de spits af. Nog vier andere pakketten zouden al verkocht zijn, maar die namen worden pas later bekendgemaakt.

Foto: GMax Hernan Losada in een sponsorloos shirt

MEER OVER K. Beerschot V.A.