Gent naar derde voorronde Europa League

AA Gent heeft zich donderdag in het eigen Ottenstadion niet zonder moeite verzekerd van een ticket voor de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League voetbal. De Buffalo's hadden in de tweede voorronde hun handen meer dan vol met het Luxemburgse Differdange. In de heenmatch was Gent met 0-1 gaan winnen, in de terugwedstrijd stond het na ruim een halfuur 0-2 in het krijt. Uiteindelijk vonden de Gentenaars nog drie keer de weg naar de netten.

jatimmermans

Ondanks de goede uitgangspositie van een week geleden in het Groothertogdom begon Gent zwak aan de wedstrijd. Al na 37 minuten stond dan ook de erg verrassende 0-2 tussenstand op het scorebord, na Luxemburgse treffers van Er Rafik (24') en Bettmer (37'). Vier minuten later kopte Melli de aansluitingstreffer tegen de netten, bij rust stond het 1-2.

Het team van coach Trond Sollied moest in de tweede helft nog minstens één keer scoren om de kwalificatie af te dwingen en deed dat ook. Op het uur was Conté goed voor de gelijkmaker en een kwartier voor tijd kopte Kola de geruststellende 3-2 tegen de touwen. Daar bleef het bij.

In de derde voorronde, die op 2 en 9 augustus gespeeld wordt, botsen de Buffalo's op het Hongaarse Videoton FC. Dat speelde donderdag 0-0 gelijk in de terugwedstrijd op eigen veld tegen het Slovaakse Slovan Bratislava, maar stoot door dankzij de 1-1 uit de heenmatch.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws