"Prijs maakt niet uit voor luxe-camping"

Festivalgangers die op Tomorrowland niet in tenten wensen te overnachten kunnen vanaf dit jaar een chalet huren. In het andere deel van de klassieke camping DreamVille, betalen bezoekers zo'n 640 euro om in de 'relax room' te logeren.

jatimmermans

"Voor ons is het ook een soort vakantie, dus de prijs maakt niet uit", zeggen Annelies (22) en Annelore (23) uit Sint-Truiden. Voor hun eerste komst naar Tomorrowland kozen ze om niet in een tent te slapen, maar gaan ze voor de luxe die de 'relax room' te bieden heeft.

De tachtig chalets werden allemaal meteen verhuurd. "Het verschil hier is het feit dat de verantwoordelijkheid bij de organisatie ligt. Als je de deur uit bent, geef je je sleutels af aan de balie. Zo weet je zeker dat er niks gestolen kan worden. Dat is natuurlijk een groot voordeel voor ons cliënteel", legt Servaas Vertongen, verantwoordelijk voor de 'festihuts', uit.

Ook bij buitenlanders is dit nieuwe aanbod heel populair. Terwijl Daniël Stromberry (31) en Dan Nordgen (32) uit Zweden staan te popelen om de jacuzzi binnen te mogen, vertellen ze hoe geweldig ze dit vinden. "Vorig jaar hebben we in een tent moeten slapen. Het weer was superslecht, het was een verschrikkelijke ervaring. Dat wilden we dit jaar niet nog eens meemaken. Daarom kozen we voor het comfort", zegt Daniël. "Kijk, dat maakt Tomorrowland anders dan andere festivals, dat zie je nergens anders in de wereld."

Dreamville stroomt vlot vol

Lees ook: Blijf op de hoogte van Tomorrowland via de sociale media

MMAN