Tommorrowland

Verkeersdrukte Tomorrowland in goede banen geleid

De verwachte verkeersdrukte voor Tomorrowland is er gekomen, maar wie dacht dat het verkeer in de soep zou draaien heeft verkeerd gegokt. Uiteraard was er af en toe file maar zeer beperkt door een goede opvolging van de politie.

boey jan

Tussen 10 en 11.30 was het behoorlijk druk op de A12, meer bepaald aan de afritten voor Boom. Zowel het verkeer vanuit Brussel als vanuit Antwerpen stond honderden meters voor de afritten op de pechstrook aan te schuiven.

"Er is onmiddellijk politie op het kruispunt gaan postvatten om het verkeer te regelen. Bovendien hebben we op alle sociale media (Twitter, Facebook,...) doorgegeven dat best de E19 kon genomen worden", vertelt Veronique Wegge, politiewoordvoerder Zone Rupel. Eens de politie ter plaatse was, werd het verkeer sneller in goede banen geleid en was de file op goed een uurtje verdwenen.

Wie de E19 als aanrijroute nam, had tussen 11 en 12.30u druk aanschuivend verkeer op as expressweg-Eikenstraat richting parking voor kampeerders aan de Rumstsestraat. Omstreeks half één ging het verkeer in Reet richting de parkings Rumstsestraat alweer vlot, vanaf de richting expressweg/E19 was het dan nog slechts een honderdtal meter aanschuiven tot aan de kerk in Reet.

Ook op andere plaatsen in de gemeente was het behoorlijk druk. Vooral de 's Herenbaan (Boom) en de toegangswegen via E19 door het Reetse centrum richting kampeerplaats Dreamville kregen extra verkeer te verwerken. Echte chaos bleef uit al moesten sommigen toch even geduld oefenen. Om 14 uur werden al 15.000 festivalgangers op de camping geteld. Vanavond wordt geen verkeersprobleem meer verwacht.

Jan BOEY
Foto: Gil Plaquet