Nieuwe stafchef leger naar kinderkribbe

"Iedereen is in shock na het drama in het kwartier Koningin Elisabeth in Evere, waar een militair zijn zes maanden oude dochtertje in haar maxi-cosi vergat. Het kind stierf door oververhitting.

jatimmermans

"We gaan nu zien wat we verder kunnen doen voor het getroffen gezin", zegt woordvoerder Ingrid Baecke van Defensie. Zelfs de nieuwe stafchef van het leger, Gerard Van Caelenberge, kwam donderdag naar de kinderkribbe om kinderverzorgsters en ouders een hart onder de riem te steken."

Lees ook: Autopsie na overlijden van baby in auto

Sinds enkele jaren zijn er in alle grote legerkazernes in ons land kindercrèches voor het personeel. In Evere is dat St.Exupery. Er is plaats voor 48 kindjes, van baby tot peuter. Militairen zetten er 's ochtends hun kindje af en komen het 's avonds ophalen.

"De paniek en de ontreddering waren onbeschrijflijk. Ongeveer iedereen hier heeft kinderen. Je mag er niet aan denken. Zoiets vergeef je jezelf nooit", zegt een stoere militair met tranen in de ogen aan de poort in Evere.

Het Brusselse parket stuurde een wetsdokter ter plaatse en laat ook een autopsie uitvoeren. De onderzoeksrechter liet de man ook ondervragen. De militair wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag, maar de kans is groot dat het parket die aanklacht snel zal laten vallen aangezien het hier om een dramatisch ongeval gaat.

TG, PvB

Foto: De vlaggen aan het militair domein in Evere hangen halfstok

Foto Cia Jansen

Vastgoed

Jobs in de regio