Geen extra maatregelen na vechtpartij

Na de vechtpartij in de Molse uitgaansbuurt waarbij in de nacht van woensdag op donderdag een 36-jarige man zwaargewond raakte, zijn de twee andere betrokkenen donderdag vrijgelaten. Ze moeten zich wel nog ter beschikking houden van het gerecht.

jrosquin

Gemeente en politie nemen voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen voor de buurt, aangezien het incident lang na het sluitingsuur van de café's op straat plaatsvond en er sowieso al bewakingscamera's zouden worden geïnstalleerd.

Slachtoffer bekend bij politie

Het slachtoffer is intussen aan de beterhand, maar kon nog niet worden verhoord. De 35-jarige L.C. is een bekende voor de politie. Hij zou bovendien eerder op woensdag elders al mensen hebben lastiggevallen. Toen hij omstreeks 4.30 uur twee jongemannen aansprak, reageerden zij daar echter verkeerd op.

Volgens burgemeester Paul Rotthier doet zijn gemeente momenteel al het maximale om de veiligheid in de Corbiestraat en omgeving te garanderen. "Maar een uitgaansbuurt is niet immuun voor incidenten en absolute veiligheid bestaat natuurlijk niet", zegt Rotthier.

GAS-boetes

De voorbije maanden werden al verschillende maatregelen goedgekeurd om het veiligheidsgevoel in de bekende uitgaansbuurt van Mol te verhogen. Zo werd het systeem van de GAS-boetes (gemeentelijke administratieve sancties) gevoelig uitgebreid en houdt de politie stelselmatig alcoholcontroles op de invalswegen. Na het bouwverlof komen er ook zes bewakingscamera's, die al gepland waren.

Zowel burgemeester Rotthier, zijn politiediensten als de café-uitbaters verklaarden donderdag dat de onderlinge samenwerking nog steeds erg goed verloopt en dat het incident evengoed elders had kunnen voorvallen.

Foto: HVG Persconferentie met vlnr. Filip Vandendijck, Paul Rotthiers en Roger Mol

Lees ook: Zwaargewonde bij ernstige vechtpartij

MEER OVER GAS-boetes

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio