Toestand Daerden stabiel na hartaanval

Michel Daerden, het Luikse boegbeeld van de PS en voormalig minister van Pensioenen, heeft donderdag op vakantie in het zuiden van Frankrijk een dubbele hartaanval gekregen. Zijn situatie was erg zorgwekkend, maar is intussen stabiel. Dat is vernomen in kringen van de oud-minister.

jrosquin

Daerden ligt in een plaatselijk ziekenhuis. Ondanks enkele positieve signalen wordt de voormalige federale en regionale minister nog altijd in een kunstmatige coma gehouden. Vrijdagochtend wordt zijn toestand opnieuw geëvalueerd.

Daerden was zondag afgezakt naar het Zuid-Franse Aguay. Woensdag kreeg hij tijdens een restaurantbezoek en in het bijzijn van zijn entourage een hartaanval.

Giet (PS): "In gedachten bij hem"

PS-voorzitter Thierry Giet laat weten dat hij in gedachten bij Michel Daerden is. Giet heeft onmiddellijk contact opgenomen met de familie van Daerden en wacht op bijkomende informatie van de artsen. Dat zegt de woordvoerster van de PS.

Demeyer: "Hoop op spoedig herstel"

Willy Demeyer, de voorzitter van de Luikse PS-federatie, heeft "met droefheid" kennis genomen van de gezondheidstoestand van Daerden. "In deze moeilijke omstandigheden voor Michel en zijn naasten, wil hij zijn hoop uitdrukken op een spoedig herstel en maakt hij, in naam van alle militanten, zijn broederlijke groeten en steun over aan zijn kinderen en kleinkinderen", luidt het donderdag in een mededeling.

Demotte: "Al mijn gedachten naar Daerden en naasten"

Waals minister-president Rudy Demotte reageert donderdag "met droefheid" op de hartaanval van Daerden. "Al mijn gedachten gaan naar Michel Daerden en zijn naasten", zo laat Demotte in een persbericht weten. Demotte hoopt dat Daerden snel beter wordt en drukt zijn steun uit aan de kinderen en kleinkinderen van Daerden.

Foto: Belga